Radio Slovenija Radio Slovenija Radio Slovenija Radio Slovenija Radio Slovenija Radio Slovenija Radio Slovenija Radio Slovenija Radio Slovenija Radio Slovenija Radio Slovenija

RA 1, 2 & 3

mobilna tehnika

Reportažni avtomobili za glasbena snemanja

RA 1

Reportažno vozilo RA 1 je namenjeno za najzahtevnejša zvokovna snemanja in produkcijo tona za neposredni prenos. Režiski prostor je nameščen na podvozje tovornega vozila Mercedes Actros in je delo avsrijskega podjetja BFE. Instalacija tehnologije in povezav je opravila Tehnično tehnološka skupina Radijske produkcije. V nadgradnji sta dva ločena prostora in sicer tonska režija, kjer je prostor za tonskega mojstra in glasbenega producenta ter tehnološki prostor, kjer se izvaja  osnovno urejanje posnetkov. Reportažno vozilo odlikuje odlična akustika v režijskem prostoru in zmogljiva oprema, kar omogoča izvedbo najzahtevnejših projektov z velikim glasbenimi korpusi in zahtevno zvokovno režijo.

 
Tehnološka oprema
mešalna miza

Studer Vista X Infinity Core

zvočniki

Genelec

snemalna tehnika

Sadie 5

mikrofoni

Neumann, Schoeps, EV, AKG, Shure

procesorji za obdelavo zvoka

Lexicon 960L
Tube-Tech CL 2A
SPL Transient Designer
Dbx Quantum II
Centauri 3001 encoder/transcoder 


RA 2

Reportažno vozilo RA-2 je namenjeno izvedbi zvokovno zahtevnejših projektov v smislu produkcije stereo ali prostorskega zvoka in večkanalnega snemanja. Vozilo, ki je bilo leta 2009 prevzeto v uporabo, je plod slovenskega znanja in izvedbe. Nadgradnja zvokovne  režije, ki je nameščena na podvozju tovornega vozila Mercedes Atego,  z večplastno konstrukcijo zagotavlja osnovo za doseganje primernih akustičnih pogojev. Prav tako je notranja obdelava prostora podrejena akustičnim zahtevam, ki z monitorskim sistemom Genelec zagotavlja pogoje za profesionalno obdelavo zvoka.

 
mešalna miza

Studer Vista 5

zvočniki

Genelec 5.1

snemalna tehnika

Sadie 5

mikrofoni

DPA, Schoeps

procesorji za obdelavo zvoka

Lexicon 960L
Tube-Tech CL2A
TC Finalizer 96k
Centauri 3001 II encoder/transcoder 


RA 3

RA-3 je reportažno vozilo, ki je namenjeno manj zahtevnim snemanjem oziroma prenosom. Osnova je povišana izvedba kombiniranega vozila Peugeot Boxer. Opremljeno je z mešalno mizo Soundcraft z 32 vhodi, večkanalno snemalno enoto, processorjem zvoka Lexicon in seveda naborom mikrofonov ter ostale potrebne opreme. Kljub razmeroma majhni in preprosti izvedbi reportažnega vozila, ki je namenjeno predvsem izvedbi glasbenih projektov, izpolnjuje najzahtevnejše standarde, ki so zahtevani za profesionalno produkcijo tona. Zaradi majhnosti in okretnosti je primeren za izvedbo projektov na težje dostopnih lokacijah in je nepogrešljiv pri zahtevnejših projektih s katerimi se dopolnjuje produkcijske kapacitete v smislu predmešanja ali izvedbe prenosa s komentarjem.

 
 mešalna miza

Soundcraft Vi1

zvočniki

Genelec 1032

večkanalna snemalna tehnika

Blackbox Joeco

mikrofoni

AKG, Schoeps, Shure

procesorji za obdelavo zvoka

Lexicon PCM 92
TC Finalizer 96k
Centauri 3001 II encoder/transcoder