Impresionisti
 
Aktualno
Več kot 100.000 ljudi na slovenske impresioniste

Se spomnite, da bi kakšen kulturni dogodek pri nas privabil več kot 100.000 obiskovalcev? Toliko so jih v Narodno galerijo privabili slovenski impresionisti.

Impresioniste lahko ujamete do 15. februarja

Se že od lanskega aprila odpravljate v Narodno galerijo na ogled razstave o slovenskih impresionistih? Po novem imate čas še do 15. februarja!

Van Gogha si je ogledalo več kot pol milijona ljud

Kljub opozorilom, da se pred Albertino vijejo večurne čakalne vrste, znotraj pa jih čaka zadušljiv zrak in nepopisna gneča, so bili obiskovalci odločni. 'Van Gogha je treba videti.'

Štirje impresionisti, kot jih najbrž še ne poznate

V Narodnem muzeju Slovenije je na ogled 18 slik štirih slovenskih impresionistov - Riharda Jakopiča, Ivana Groharja, Mateja Sternena in Matije Jame.

Z van Goghom še nismo opravili

Umetnost Vincenta van Gogha bo tudi v letu 2009 v središču pozornosti umetniške javnosti. Tokrat po zaslugi Muzeja umetnosti v Baslu (Kunstmuseum Basel).

Multimedijska razstava Art Nouveau & družba


Ob razstavi Slovenski impresionisti in njihov čas v Narodni galeriji odpirajo multimedijsko razstavo Nova umetnost & družba, ki pomaga slovenski impresionizem umestiti v širši evropski kontekst.

V Orsayu razstava najlepših pastelov

Skrivnost in sijaj, pasteli v muzeju Orsay je naslov razstave, ki predstavlja 100 najlepših pastelov iz zbirke muzeja, med drugim tudi slike Degasa in Maneta.

Mož, ki je uril štiri impresioniste

Ob veliki razstavi, posvečeni slovenskim impresionistom, je prav, da se spomnimo tudi njihovega učitelja. To je bil Anton Ažbe.


Sprehod po razstavi slovenskih impresionistov


Pogled na
Ivan Grohar: Sejalec

Podoba podobe
Slovenski impresionisti

 

Izbiramo vam najljubšega impresionističnega oziroma postimpresionističnega slikarja. Na delu katerega od naštetih slikarjev se vam najbolj spočijejo oči?

Arhiv anket
 
© MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti