Impresionisti
 

Impresioniste lahko ujamete do 15. februarja

7.2.2009 - Razstava zaradi velikega zanimanja odprta teden dlje

Se že od lanskega aprila odpravljate v Narodno galerijo na ogled razstave o slovenskih impresionistih? Po novem imateJakopičJakopič čas še do 15. februarja!

Zaradi izjemnega zanimanja bo razstava Slovenski impresionisti in njihov čas 1890-1920, s katero v Narodni galeriji ob svoji 90-letnici domači in širši evropski javnosti predstavljajo čas, ko so ustvarjali štirje veliki mojstri impresionisti - Jakopič, Jama, Grohar in Sternen - na ogled teden dlje, kot je bilo sprva načrtovano: namesto 8. se bo zaprla šele 15. februarja.

Vsak dan ob 18. uri vodstva po razstavi
V zadnjem tednu razstave bo galerija izjemoma odprta od 10. do 20. ure, vsak dan ob 18. uri pa bodo organizirali vodstva kustosov Narodne galerije po razstavi. V soboto, 14., in nedeljo, 15. februarja, bosta na voljo še dodatni vodstvi: prvi dan ob 16. in drugi dan ob 11. uri.

Za podaljšanje razstave so se v Narodni galeriji odločili zaradi povečanega zanimanja v zadnjih tednih - kot so na tamkajšnjem pedagoškem oddelku povedali za MMC, se na vodstva zglasi okrog dvesto ljudi, kar je skoraj dvakrat več v primerjavi s prejšnjimi meseci.

8. februarja, na slovenski kulturni praznik, v Narodni galeriji pričakujejo še posebej veliko gnečo, saj bo vstop na razstavo prost. Zaradi prevelikega števila morebitnih obiskovalcev na ta dan odpade vodstvo po razstavi, v galeriji zato prosijo za razumevanje.

A. K.

Komentarji

Sprehod po razstavi slovenskih impresionistov


Pogled na
Ivan Grohar: Sejalec

Podoba podobe
Slovenski impresionisti

 

Izbiramo vam najljubšega impresionističnega oziroma postimpresionističnega slikarja. Na delu katerega od naštetih slikarjev se vam najbolj spočijejo oči?

Arhiv anket
 
© MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti