volitve / prva stran
   
Na letošnjih lokalnih volitvah se bo za županski stol potegovalo 726 kandidatov. V 19 občinah je samo en, v 35 pa dva kandidata. Največ kandidatov za župana (12) je v mestni občini Ljubljana.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


23.Oct.02' 16:02
SNS PODPRLA MEDVEDOVO ZA ŽUPANJO

Vodstvo SNS-a Maribor je na novinarski konferenci podprlo neodvisno kandidatko za županjo Maribora Magdaleno Medved, ki so jo doslej podprli tudi v SLS-u.            
                                 
Predsednik mariborskega SNS-a Sašo Peče je poudaril, da je poglavitna naloga župana samo ena, to je delovanje v dobrobit Mariborčanov. Dodal je, da župan ne sme biti podrejen stranki ali vladi in da mora delovati povezovalno.       
                                 
Medvedova pa je ponovno opozorila na stagnacijo Maribora v zadnjih letih, katere vzrok je v pomanjkanju vizije gospodarskega razvoja mesta in v neurejenem odnosu med gospodarstvom in mestno oblastjo.


   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti