volitve / prva stran
   
O načrtnem nastanku zakonodaje o lokalni samoupravi, lahko govorimo s potrditvijo Provizoričnega zakona o občinah, 17. marca, 1849.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


OPOZORILO UREDNIŠTVA!

Prosimo, da razprava v forumu poteka na dostojanstvenem in kulturnem nivoju. Vse žaljive besede in mnenja bomo izbrisali. Uredništvo za vsebino sporočil ne odgovarja.
01.Dec.02' 22:25:28
SINDROM

Počasi se sesuva LDS-poraz Petka in mislim,da bo prej al slej se pri nas pojavil sindrom HDZ-a in račune bo LDS moral poravnati.Hvala mariborčanom,da so dojeli prostozidarsko ložo mariborskega LDS-a in niso volili Petka

Hitler

08.Nov.02' 23:28:19
TESTAnonimnež

05.Nov.02' 11:40:27
PRAVA PODOBA TAKOIMENOVANE STRANKE SMS!

http://www.mladina.si/tednik/200103/clanek/sms/index.print.html-l2

http://www.utrip.net/arhiv/html/dec00/8.htm

Anonimnež

29.Oct.02' 21:22:45
ŽUPAN ALI ŽUPANJA LJUBLJANE??

Na današnjem soočenju so kandidati predstavili tudi svoje poglede na preživljanje prostega časa mladih... vsi kandidati moškega spola so mnenja, da moramo nameniti čim več sredstev za športno udejstvovanje mladih, s katerim bi rešili otroke in najstnike pred razpečevanjem drog.. ha popoln stereotip preživetih časov..mi mladi bi rekli: Pa dej stari pejd...!"
Kandidatke pa so pohvalno ugotovile, da nimajo vsi mladi možnosti vrhunskega udejstvovanja v športu, niso vsi nadarjeni za balet ali slikanje, petje... mladi potrebujemo prostore za druženje..bifeji niso primerni, kaj šele športni stadioni(kjer trenerji udejanjajo svoje nedosežene sanje)... Študenti imamo prostore za koncerte, dejavnosti (internet)... najstniki tega nimajo...mogoče bi lahko imeli svoje lokale, ki bi postali dnevne sobe za mlade...
po tem soočenju lahko vsak sklepa da moški kandidati bolj malo časa preživijo s svojimi otroci. Če tudi za meščane ne bodo imeli časa naj gredo raje v gospodarstvo, dokler ne bodo tudi tam postali staro železo...pa sploh nisem feminist, prav nasprotno, ampak ob takih predstavnikih moškega spola me je kar sram..
"mati" županja je pač mati, dokler se nebo opogumil tudi kakšen "moderni oče", je izbira res borna! V mestni oblasti ni prostora za ljubiteljske politične ambicije kandidatov, ki so premajhni da bi kandidirali za mesto predsednika države! Problematika mesta je veliko bolj problem konkretnih ljudi, ki jim je potrebno več kot prisluhniti, potrebno jih je razumeti! Nekateri tega še niso dojeli..

jure

28.Oct.02' 14:17:16
TA STRAN JE SRAMOTA ZA RTV

Ta forum je pa res ubogi... deset mnenj v treh tednih. Sramota za nacionalno televizijo. Če moja RTV naročnina gre za to, da delate kopijo podobnih strani, kot jih imajo 24ur.com ali dnevnik.si ali volitve.si in to slabo kopijo, se vidi da denar mečete v smeti. Sramota.

Primorc

25.Oct.02' 14:03:48
O ZDRUŽLJIVOSTI FUNKCIJE POSLANCA IN ŽUPANA

Urednik teh strani poziva obiskovalce foruma, da izrečeje svoje mnenje o združljivosti funkcije poslanca in župana.

Urednik internetnih strani

22.Oct.02' 07:14:19
KDO JE MILAN PETEK ?

Magdalena, če ti Petek všeč je pač to tvoj problem. Sicer pa kdo za vraga je splioh ta Petek, da bi ga naj volili za župana.

Didi

20.Oct.02' 18:50:15
KANDIDATI..

Kateri so kandidati za lokalne volitve obcine Sv. Jutij?

kren

20.Oct.02' 15:31:42
KR TAKO !!!!

bla bla

Moris

20.Oct.02' 14:13:40
BARBARA

Kakor sedaj opazujam tekmo kandidatov, je Barbara najbolj primerna kandidatka za predsednico. Drnovšek je oblastoželen in je čas, da se malo umakne, tudi zaradi zdravstvenega stanja je to najbolje. Če zdrži do konca mandata premiera je dovolj naredil v življenju. Ostali bi pa za moje pojme bili škodlivi za ugled SLO.

Joco

18.Oct.02' 21:27:19
SOOČENJE LOKALCEV

Kar v redu,.., glede mojega videnja nastopov - Barovič je bil čuden, kot da bi želel volilce odvračati od sebe! Jao!

Kdo vse so ostali kandidati v Trbovljah?

Cranberry

18.Oct.02' 18:41:07
KANDIDATI ZA ŽUPANA MARIBORA

Seznam kandidatov za župana Maribora najdete na strani od občine Maribor (glej desni meni - občine). Poleg Maribora je seznam kandidatov za župane tudi za ostale mestne ter 15 ostalih občin. Seznam kandidatov za ostale občine bo objavljen, takoj ko jih dobimo od občin.

Urednik internetnih strani

18.Oct.02' 17:37:02
MARIBORSKI KANDIDATI

Tukaj bi bilo treba dodati najpomembnejšega med kandidati, ki edini prihaja iz gospodarskih vrst in se na kampanjo pripravlja skupaj s svojo ekipo.MILAN PETEK - kandidat Liberalne demokracije Slovenije.
Potrebno je na mesto župana postaviti dobrega managerja, ki bo znal upravljati s tako velikim "podjetjem" kot je mestna občina Maribor.
Zato bom volila za MILANA PETKA!

Magdalena

16.Oct.02' 11:03:59
MARIBORSKI KANDIDATI

Kolikor jaz vem so:

Magda Medved
Valter Drozg
Boris Sovič
Franc Kangler
Stanislav Holc
Sašo Peče

pa še kdo bi se našel

Dejan

10.Oct.02' 17:22:23
DRNOVŠEK NAJ OSTANE MANDATAR

Drnovšek naj lepo ostane nosilec "zgodbe o uspehu", da se bo po koncu lahko zagovarjal. Je pa kar nekaj boljših kandidatov za predsednika države kot je on. Saj ti še v oči ne pogleda!?

Primorc

06.Oct.02' 19:47:49
DRNOVSEK ZAME VSEKAKOR NI DOBER KANDIDAT!

odlaga in odlasa ter si premisljuje... v kljucnem trenutku... kandidira za predsednika, mogoce celo zmaga, zboli, pol pa kucan pride nazaj... NE HVALA!!!!

Resnicoljub

13.Sep.02' 00:07:55
KDO SO KANDIDATI ?

emm samo sprasujem ce se ze ve kdo so kandidati za zupana maribora ? ker se mi niti sanja ne pa se nea vem...

prisliVIP

DODAJ KOMENTAR / MNENJE

Naslov:

Vaše ime:

   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti