volitve / prva stran
 



 



 
O načrtnem nastanku zakonodaje o lokalni samoupravi, lahko govorimo s potrditvijo Provizoričnega zakona o občinah, 17. marca, 1849.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
































 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


10.Nov.02' 13:10
VOLILNA UDELEŽBA V MESTNIH OBČINAH

Do 11.00 se je predsedniških in lokalnih volitev udeležilo 25,29 odstotka volilnih upravičencev. 


Po neuradnih in delnih podatkih občinskih volilnih komisij v 11 mestnih občinah, je bila do 11. ure volilna udeležba v mejah pričakovanj volilnih komisij; v mestnih občinah se je tako na volišča odpravila že približno četrtina volivcev. Najmanjša volilna udeležba je bila v slovenjgraški in ljubljanski mestni občini (tik nad 20 odstotkov), največ se jih je na volišča odpravilo v Mestni občini Novo mesto (30 odstotkov), v Mestni občini Koper pa so že zaprli eno manjše volišče.

Volišča se bodo zaprla ob 19. uri. Takoj po zaprtju volišč, ob 19. uri, ko tudi preneha veljati volilni molk, naj bi že bili znani izidi vzporednih volitev, ki jih pripravlja RTV Slovenija.

Prve neuradne izide predsedniških volitev bo Republiška volilna komisija predvidoma sporočila ob 21. uri, izidi lokalnih volitev pa bodo znani kasneje. Podatki o udeležbi do 11. ure bodo znani do 13. ure, udeležbo do 16. ure pa bo Republiška volilna komisija sporočila ob 17. uri.


   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti