volitve / prva stran
   
Na letošnjih lokalnih volitvah se bo za županski stol potegovalo 726 kandidatov. V 19 občinah je samo en, v 35 pa dva kandidata. Največ kandidatov za župana (12) je v mestni občini Ljubljana.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


11.Oct.02' 17:58
V ZLSD-JU MERIJO NA TRETJE MESTO

Cilj ZLSD-ja na letošnjih lokalnih volitvah je doseči tretje mesto,  je na novinarski konferenci poudaril prvak stranke Borut Pahor.   
                                 
Takšen rezultat, ki bi pomenil ponovitev uspeha z zadnjih volitev v DZ, bi bil po njegovih besedah za stranko velik, a dosegljiv uspeh. Na lokalnih volitvah bo ZLSD s svojimi listami za občinske svete kandidiral v 170 občinah.        
                                 
ZLSD-jev kandidat za predsednika Lev Kreft pa je na konferenci dejal, da bo v svoji kampanji pou-  darjal socialno odgovornost in skušal predstaviti tudi levičarsko, socialdemokratsko zamisel boljšega življenja vseh ljudi.


   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti