volitve / prva stran
   
Na letošnjih lokalnih volitvah se bo za županski stol potegovalo 726 kandidatov. V 19 občinah je samo en, v 35 pa dva kandidata. Največ kandidatov za župana (12) je v mestni občini Ljubljana.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


06.Nov.02' 15:30
SNS KRITIČNO O OBLASTEH V MARIBORU

Poslanec in kandidat SNS-a za mariborski mestni svet Sašo Peče je dejal, da mariborska oblast v minulih štirih letih ni izkoristila podjetniških možnosti.           
                                 
Po njegovih ocenah bi mestna občina lahko to počela enako uspešno tudi brez župana. Zato obnavljanja cest, popravila vrtcev, urejanja okolja in drugih stalnih in rutinskih nalog po Pečetovih besedah ni korektno razglašati za uspehe delovanja županstva.               
                                 
SNS dosedanjemu vodstvu mestne občine očita tudi slabo ravnanje z mestnim premoženjem, saj naj bi nekatera javna podjetja neredno plačevala koncesije. 


   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti