volitve / prva stran
   
Na letošnjih lokalnih volitvah se bo za županski stol potegovalo 726 kandidatov. V 19 občinah je samo en, v 35 pa dva kandidata. Največ kandidatov za župana (12) je v mestni občini Ljubljana.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


27.Nov.02' 17:46
MREŽA ZA KOPER V PODPORO PUCERJU

Posamezniki iz gospodarskega, kulturnega in javnega življenja so v Kopru ustanovili Mrežo za Koper v podporo županskemu kandidatu in dosedanjemu županu Dinu Pucerju. 
                                 
Pucer deluje na osnovi realnih programov, menijo v Mreži, zato koprske občane pozivajo, naj mu namenijo svoj glas. Hkrati so se obvezali, da bodo kot civilna iniciativa bdeli nad Pucerjevimi programi in z njim sodelovali.      
                                 
Člani liste, med njimi poslanec DZ-ja Roberto Battelli in direktor Luke Koper Bruno Korelič, so prepričani, da se bo Koper pod Pucerjevim vodstvom razvil v uspešno univerzitetno središče.


   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti