volitve / prva stran
   
O načrtnem nastanku zakonodaje o lokalni samoupravi, lahko govorimo s potrditvijo Provizoričnega zakona o občinah, 17. marca, 1849.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


02.Oct.02' 19:27
DAVORIN KRANJC KANDIDAT SDS-A ZA ŽUPANA MARIBORA

Mariborski mestni odbor SDS-a je na novinarski konferenci predstavil strankinega kandidata za župana Mestne občine Maribor Davorina Krajnca.                         
                                 
Krajnc je poudaril, da so ljudje in stavbna zemljišča dve izmed glavnih razvojnih možnosti štajerske prestolnice. Obenem se je zavzel za boljše poslovno partnerstvo med Mariborom in Ljubljano.      
                                 
Po napovedih Krajnca bo prihodnji teden mariborski mestni odbor SDS-a predstavil listo kandidatov za mestni svet in podrobnejši volilni
program. Poleg Krajnca so kandidaturo za župana Maribora napovedali še predsednik gibanja za Ljudi Stanislav Holc, neodvisni kandidatki Magda Medved ter Vera Kramberger in kandidat zunaparlamentarne Stranke slovenskega naroda Robert Kresnik.


   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti