volitve / prva stran
   
O načrtnem nastanku zakonodaje o lokalni samoupravi, lahko govorimo s potrditvijo Provizoričnega zakona o občinah, 17. marca, 1849.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


11.Sep.02' 23:08
SEG TUDI URADNO 37. STRANKA

Stranka ekoloških gibanj Slovenije (SEG) je z vpisom v register političnih strank tudi uradno postala 37. politična stranka.
Generalni sekretar SEG-a Karel Lipič je povedal, da so registracijo zelo težko pričakovali, saj je bil kongres stranke že 27. julija, vlogo za registracijo pa so morali po predhodnem informativnem pogovoru na ministrstvu za notranje zadeve v nekaterih delih popraviti.
Stranka z okrog 300 člani se bo zdaj v celoti posvetila pripravam na lokalne volitve, na predsedniških volitvah pa ne bodo podprli nobenega od kandidatov.


   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti