volitve / prva stran
   
Na območjih, kjer živita italijanska oziroma madžarska manjšina, in na območjih, kjer živi avtohtono naseljena romska skupnost, sestavljajo občinski svet tudi predstavniki narodne oziroma romske skupnosti. Volijo se na podlagi posebne volilne pravice, ki jo imajo pripadniki narodnih oziroma romskih skupnosti poleg splošne volilne pravice.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


21.Oct.02' 15:39
COLJA SE JE PREDSTAVIL V KOPRU

V Kopru se je predstavil kandidat SDS-a in NSi-ja za župana Mestne občine Koper Igor Colja, ki ga podpirajo tudi koprski Zeleni.
                                 
Predstavil je 12 programskih točk in šestčlansko listo kandidatov za koprski občinski svet.           
                                 
Kandidat za koprskega župana Igor Colja ima 43 let in je zaposlen kot samostojni komercialist pri družbi Emona Obala. V prvi točki svojega programa je zapisal, da bo prisluhnil vsem občanom o njihovih potrebah, željah in težavah.

V nadaljevanju programa je navedel najbolj pereča področja, kot so gradnja stanovanj za mlade in socialno najbolj ogrožene.         


   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti