volitve / prva stran
   
O načrtnem nastanku zakonodaje o lokalni samoupravi, lahko govorimo s potrditvijo Provizoričnega zakona o občinah, 17. marca, 1849.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


26.Nov.02' 13:00
TUDI SLS PODPIRA MILANA PETKA V 2. KROGU

Mariborski mestni odbor SLS je izrazil podporo kandidatu LDS Milanu Petku, ki se bo v drugem krogu županskih volitev v Mestni občini Maribor pomeril s kandidatom ZLSD, SMS in zunajparlamentarnih Demokratov Slovenije Borisom Sovičem.

Kot je na današnji novinarski konferenci poudaril predsednik mariborske SLS Franc Kangler, je Petek sposoben povezati različne politične in ekonomske interese v dobro Maribora. Petek pa je v zahvali za izraženo podporo poudaril pomembno vlogo, ki jo ima SLS v političnem in ekonomskem življenju Maribora, predvsem v t.i. primestnem območju mariborske mestne občine.

Kangler in Petek sta opozorila tudi na kar nekaj skupnih programskih usmeritev mariborskih mestnih odborov SLS in LDS. "Pomembne so programske sorodnosti na področjih prometa, drobnega gospodarstva, turizma in obnove starega mestnega jedra. Predvsem pa je pomembno, da ima Petek bogate gospodarske izkušnje in da je odločnejši človek od sedanjega mariborskega župana Borisa Soviča.


   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti