volitve / prva stran
 



 



 
Na letošnjih lokalnih volitvah se bo za županski stol potegovalo 726 kandidatov. V 19 občinah je samo en, v 35 pa dva kandidata. Največ kandidatov za župana (12) je v mestni občini Ljubljana.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
































 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


01.Dec.02' 17:58
VOLITVE 2002: NEKOLIKO NIŽJA UDELEŽBA

Udeležba v drugem krogu predsedniških volitev do 16. ure je bila nižja kot pred tremi tedni. Po neuradnih in nepopolnih podatkih Republiške volilne komisije je do 16. ure na predsedniških volitvah glasovalo 50,22 odstotka upravičencev (pred tremi tedni okoli 55 odstotkov). Po dostopnih podatkih je nižja tudi udeležba na županskih volitvah, ki potekajo v 61 občinah.

3.523 volišč se je odprlo ob 7. uri, zaprla pa se bodo ob 19. uri, ko se tudi konča volilni molk. Takrat bo TV Slovenija že objavila izide vzporednih volitev. Končne delne izide predsedniških volitev bo Republiška volilna komisija predvidoma sporočila okrog 22. ure, ko naj bi prešteli več kot 90 odstotkov glasov. Uradne izide komisija napoveduje 
za 10. december.

Dežurna služba ministrstva za notranje zadeve je do danes do 15.30 prejela 62 prijav domnevnih kršitev volilnega molka. Prijave domnevnih kršitev še do 19. ure sprejemajo na 080 21 13. 


   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti