volitve / prva stran
   
Izraz župan je povezan s prastarim slovanskim nazivom za starešino oziroma za predstojnika župe.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


18.Nov.02' 16:51
V DRUGEM KROGU ŽUPANSKIH VOLITVEV V KOPRU, LAHKO DINO PUCER RAČUNA NA PODPORO LDS-A IN LISTE MARKA BRECLJA

Občinski odbor LDS v Kopru bo v drugem krogu volitev za župana te mestne občine podprl dosedanjega župana in kandidata ZLSD-ja Dina Pucerja.

To je na novinarski konferenci dejal predsednik koprske LDS Dorijan Maršič, ki je sicer kot kandidat za župana LDS izpadel v prvem krogu volitev. Na nedavnih lokalnih volitvah je Koprska LDS prejela 17,28 % oziroma 4.252 glasov, kar ji zagotavlja nespremenjeno število sedmih sedežev v 29-članskem mestnem svetu, v katerem bodo, kot je napovedal Maršič, delovali projektno in ne v koaliciji. Z volitvami v mestni svet so v koprski LDS zadovoljni, je med drugim dejal Maršič.

V sporočilu za javnost je Marko Brecelj, ki je prav tako kandidiral za župana Mestne občine Koper in prejel 865 ali 3,34 % glasov, zapisal, da bodo v drugem krogu volitev za župana podprli Dina Pucerja.


   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti