volitve / prva stran
   
Na letošnjih lokalnih volitvah se bo za županski stol potegovalo 726 kandidatov. V 19 občinah je samo en, v 35 pa dva kandidata. Največ kandidatov za župana (12) je v mestni občini Ljubljana.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


07.Nov.02' 18:12
JARC ZAVRNIL NAVEDBE POTOČNIKOVE

Kandidat za ljubljanskega župana  Mihael Jarc je poudaril, da ljub ljanska voda ni čista, kar dokazujejo tudi številne analize.
                                   
S tem je Jarc zavrnil navedbe, ki  jih je Potočnikova povedala na  torkovi novinarski konferenci. Potočnikova je v preteklosti po njegovih besedah večkrat ponovila, da  so njegove izjave nestrokovne, vendar se je sam vedno skliceval na izjave strokovnjakov.         
                                  
 Jarc je še poudaril, da bodo z novim letom, ko začnejo veljati evropske smernice na tem področju, večino vodnjakov vodarne Hrastje morali zapreti, saj je vsebnost pesticidov v njih previsoka.    


   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti