volitve / prva stran
   
Na letošnjih lokalnih volitvah se bo za županski stol potegovalo 726 kandidatov. V 19 občinah je samo en, v 35 pa dva kandidata. Največ kandidatov za župana (12) je v mestni občini Ljubljana.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


17.Oct.02' 17:26
MARTINŠEK ZA ŽUPANA VELENJA

Sedanji velenjski podžupan Drago Martinšek se bo kot kandidat za velenjskega župana zavzemal za spodbujanje malega gospodarstva. 
                                 
Martinšek se zavzema tudi, da se investitorjem, ki bodo zagotavljali nova delovna mesta in uvajali ekološko sprejemljivo proizvodnjo, omo- goci lažji zagon njihovih proizvodnih programov. Martinška kandidira LDS, ki si želi Velenje kot moderno evropsko mesto.      
                                 
Za volilno kampanjo namerava porabiti samo zakonsko dovoljen znesek sredstev. Martinšek napoveduje uvrstitev v drugi krog, kjer naj bi se pomeril s sedanjim velenjskim županom Srečkom Mehom.


   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti