volitve / prva stran
   
Na letošnjih lokalnih volitvah se bo za županski stol potegovalo 726 kandidatov. V 19 občinah je samo en, v 35 pa dva kandidata. Največ kandidatov za župana (12) je v mestni občini Ljubljana.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


28.Nov.02' 18:23
SIMŠIČEVA IN DIMOVSKI O KAPACITETAH V DOMOVIH ZA STAREJŠE

Kandidatka za ljubljansko županjo Danica Simšič in minister za delo Vlado Dimovski sta obiskala Zavod za rehabilitacijo invalidov in Dom upokojencev Tabor.               
                                 
Namen obiska je bil po besedah Dimovskega pregledati, kaj se v teh organizacijah "dogaja novega", pri čemer je med drugim navedel uvajanje novega koncepta zaposlitvene rehabilitacije v Zavodu za rehabilitacijo invalidov.

Dimovski in Simšičeva sta opozorila na veliko pomanjkanje prostorskih kapacitet v domovih za starejše, ki je po besedah Dimovskega največje v Ljubljani in delu Pomurja.                           


   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti