volitve / prva stran
   
O načrtnem nastanku zakonodaje o lokalni samoupravi, lahko govorimo s potrditvijo Provizoričnega zakona o občinah, 17. marca, 1849.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


28.Oct.02' 18:48
ZLSD KOPER IZRAZIL OGORČENJE

Volilni štab ZLSD-ja Koper je izrazil ogorčenje "nad vandalskim početjem nekaterih, domnevno organiziranih skupin, ki trgajo in uničujejo plakate ter reklamne panoje združene liste in županskega kandidata Dina Pucerja v obdobju zadnjih treh dni".

V tej stranki ugotavljajo, da je "v času od sobote 26. oktobra pa do danes potekala organizirana akcija uničevanja in trganja plakatov ZLSD". Ob tem izpostavljajo, da se od sobote dalje trgajo in uničujejo le plakati ZLSD-ja.


   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti