volitve / prva stran
   
O načrtnem nastanku zakonodaje o lokalni samoupravi, lahko govorimo s potrditvijo Provizoričnega zakona o občinah, 17. marca, 1849.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


24.Oct.02' 19:03
MARIBORSKI PODMLADEK SDS-A PODPRL DAVORINA KRANJCA

Socialdemokratska mladina Maribor je na novinarski konferenci izrekla podporo kandidatu SDS-a za župana Maribora, Davorinu Kranjcu. 
                                 
Ob tem je podpredsednica SDM-a in kandidatka za mestno svetnico Mojca Kralj pozvala k boljši povezanosti Univerze in gospodarstva.  
                                 
Kandidat za župana Kranjc se je zahvalil za podporo in poudaril, da je nujna povezanost mestnih oblasti in Univerze. Meni tudi, da so mladi potencial, ki ga mora Maribor v prihodnje bolje izkoristiti. Ob tem je dejal, da bi morali dobičke študentskih servisov usmeriti v gradnjo študentskih domov.


   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti