volitve / prva stran
   
O načrtnem nastanku zakonodaje o lokalni samoupravi, lahko govorimo s potrditvijo Provizoričnega zakona o občinah, 17. marca, 1849.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


03.Nov.02' 11:22
ŠE TEDEN DNI DO VOLITEV

Do predsedniških in lokalnih volitev je še teden dni. Po rokovniku za izvedbo volilnih opravil se danes izteče rok za prijavo za glasovanje po pošti iz domovine. To je predvideno za oskrbovance domov za starejše občane, ki nimajo stalnega prebivališča, za vojake, pripornike in zapornike ter za bolnike v bolnišnicah.

Po pošti lahko glasujejo tudi volivci, ki so na dan glasovanja v tujini, ker tam začasno ali stalno prebivajo, vendar le, če so to re publiški volilni komisiji sporočili najkasneje 30 dni pred dnem glasovanja. Dodatni pogoj je, da država, v kateri prebivajo, dopušča tako glasovanje, oz. to omogoča meddržavni sporazum.

Sobota je bil zadnji dan, ko je po zakonu o volilni kampanji še bilo dovoljeno objavljati javnomnenjske raziskave o kandidatih, listah in strankah.


   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti