volitve / prva stran
   
O načrtnem nastanku zakonodaje o lokalni samoupravi, lahko govorimo s potrditvijo Provizoričnega zakona o občinah, 17. marca, 1849.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


06.Sep.02' 15:46
SIMŠIČEVA KANDIDIRA ZA ŽUPANJO

Poslanka ZLSD-ja in ljubljanska mestna svetnica Danica Simšič je danes napovedala kandidaturo na volitvah za županjo Ljubljane.
V volilni kampanji pa bo posebno pozornost namenila sociali in stanovanjski problematiki, predvsem mladih, ki bi morali imeti v vsaki četrtni skupnosti prostor za svoje dejavnosti. Poudarjala bo še pomen strpnosti, skupinskega dela, solidarnosti, skrbi za obstranske skupine, zavzemala pa se bo še za varno in okolju prijazno mesto.
ZLSD je sicer tudi že pripravila kandidatne liste za lokalne volitve v občinske svete. V Ljubljani pa pričakujejo zmago leve sredine.


   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti