volitve / prva stran
   
Na letošnjih lokalnih volitvah se bo za županski stol potegovalo 726 kandidatov. V 19 občinah je samo en, v 35 pa dva kandidata. Največ kandidatov za župana (12) je v mestni občini Ljubljana.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


10.Nov.02' 07:00
ZAČELE SO SE VOLITVE 2002

Odprlo se je 3.500 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika republike ter župane in občinske svete v 193 občinah. 

Volišča se bodo zaprla ob 19. uri. Takoj po zaprtju volišč, ob 19. uri, ko tudi preneha veljati volilni molk, naj bi že bili znani izidi vzporednih volitev, ki jih pripravlja RTV Slovenija.

Prve neuradne izide predsedniških volitev bo Republiška volilna komisija predvidoma sporočila ob 21. uri, izidi lokalnih volitev pa bodo znani kasneje. Podatki o udeležbi do 11. ure bodo znani do 13. ure, udeležbo do 16. ure pa bo Republiška volilna komisija sporočila ob 17. uri.


   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti