volitve / prva stran
   
O načrtnem nastanku zakonodaje o lokalni samoupravi, lahko govorimo s potrditvijo Provizoričnega zakona o občinah, 17. marca, 1849.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


12.Sep.02' 15:26
SODRŽNIK ZA BOLJŠE UPRAVLJANJE

Upravljanje mesta je neučinkovito, vodijo pa ga nekompetentni ljudje, zato se zavzemam za reorganizacijo mestne uprave in zagotavljanje boljšega vodenja mesta.
To je na novinarski konferenci dejal Janez Sodržnik, ki namerava kot neodvisni kandidat kandidirati na lokalnih volitvah za ljubljanskega župana. Izmed svojih predvolilnih obljub je poudaril predvsem učinkovito upravljanje mesta, ustanovitev sklada zemljišč in povečanje vpliva Mestne občine Ljubljana v odnosu do države.
V Sodržnikov volilni program sodita med drugim tudi učinkovita prometna politika in reorganizacija Holdinga mesta Ljubljane.


   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti