volitve / prva stran
   
O načrtnem nastanku zakonodaje o lokalni samoupravi, lahko govorimo s potrditvijo Provizoričnega zakona o občinah, 17. marca, 1849.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


30.Sep.02' 20:36
HOLC ZA MARIBORSKEGA ŽUPANA

Podpredsednik Gibanja za ljudi Vilibald Premzl je, v imenu skupine volivcev, na Mestni občini Maribor vložil kandidaturo Stanislava Holca za mariborskega župana.
Holc, predsednik Gibanja za ljudi, je kandidaturo za župana napovedal pred tremi meseci, ko je predstavil svoj predvolilni program. V njem se je zavzel za decentralizacijo v državi in spodbujanje podjetništva v štajerski prestolnici.
Z vložitvijo kandidature je Holc postal prvi uradni kandidat za mariborskega župana. Kandidaturo so napovedali neodvisni kandidatki Magda Medved in Vera Kramberger in kandidat neparlamentarne Stranke slovenskega naroda Robert Kresnik.


   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti