volitve / prva stran
   
Na letošnjih lokalnih volitvah se bo za županski stol potegovalo 726 kandidatov. V 19 občinah je samo en, v 35 pa dva kandidata. Največ kandidatov za župana (12) je v mestni občini Ljubljana.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


27.Nov.02' 17:48
ŠPACAPAN VERJAME V ZMAGO

Novogoriški županski kandidat LDS-a Črtomir Špacapan je zadovoljen z rezultatom prvega kroga volitev, pred drugim krogom pa ima po lastnih besedah zagotovljeno podporo večine strank mestnega sveta.    
                                 
Izvolitve v prvem krogu ni pričakoval, saj je bilo kandidatov preveč, računa pa na zmago v nedeljo, četudi tesno. Izrazil je pričakovanje, da ga bodo volivci podprli zaradi programa in njegovega prispevka k razvoju občine.          
                                 
Špacapan je izrazil tudi razočaranje nad ravnjo predvolilne kampanje in obljubil, da bo po njenem zaključku na spletu objavil vsa anonimna pisma, ki jih je prejel.


   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti