volitve / prva stran
   
Na letošnjih lokalnih volitvah se bo za županski stol potegovalo 726 kandidatov. V 19 občinah je samo en, v 35 pa dva kandidata. Največ kandidatov za župana (12) je v mestni občini Ljubljana.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


21.Oct.02' 17:44
MOZETIC ZA ŽUPANA NOVE GORICE

V Novi Gorici bo za župana ponovno kandidiral Gojmir Mozetič, sedanji podžupan in občinski svetnik, ki je na predstavitvi spregovoril tudi o svojem volilnem programu.
                                 
Kandidat nastopa na listi Slovenske ljudske stranke in se bo med drugim trudil zaustaviti težnjo očitne marginalizacije Nove Gorice v slovenskem prostoru.
                                 
V občini Kanal ob Soči bo za župana kandidiral Zoran Madon, v občini Šempeter - Vrtojba Darjo Fornazarič, v občini Brda je odbor SLS-a podprl Aleša Simčiča iz Nove Slovenije, v občini Miren - Kostanjevica pa Zlatka Marušiča.    


   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti