volitve / prva stran
   
O načrtnem nastanku zakonodaje o lokalni samoupravi, lahko govorimo s potrditvijo Provizoričnega zakona o občinah, 17. marca, 1849.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


22.Oct.02' 14:04
DESUS: FLEGOVA ZA ŽUPANJO

Koprska območna organizacija DeSUS-a je predstavila kandidatko za županjo Isabello Flego in 19-ćlansko listo za občinski svet.      
                                 
Flegova je ena od 16 kandidatk in kandidatov DeSUS-a za župansko mesto na lokalnih volitvah. Upokojena učiteljica in ravnateljica koprske italijanske šole ter predsednica Društva za enake možnosti je kandidaturo sprejela, ker meni, da je stranka odprta in demokratična.
                                 
V svojem programu je Flegova poudarila povečanje naložb, ekološko zavest, razvoj mestnega jedra, gradnjo novih prenočišč za študente, skrb za mlade in razvoj kulture.


   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti