volitve / prva stran
   
O načrtnem nastanku zakonodaje o lokalni samoupravi, lahko govorimo s potrditvijo Provizoričnega zakona o občinah, 17. marca, 1849.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


18.Nov.02' 17:05
RVK SE PRIPRAVLJA NA DRUGI KROG VOLITEV

Republiška volilna komisija (RVK) je na seji spregovorila o pripravah na drugi krog glasovanja na volitvah predsednika republike.

Ker ob prvem glasovanju nobeden od kandidatov ni dobil večine glasov, bodo novo predsednico oz. predsednika države volivke in volivci namreč izvolili v drugem krogu volitev, ki bo v nedeljo, 1. decembra, ko bo v 61 občinah potekal tudi drugi krog županskih volitev. Tako kot pred prvim bodo tudi pred drugim krogom volitev volivci lahko izkoristili možnost predčasnega glasovanja.

Predčasno bo možno glasovati prihodnji torek, sredo in četrtek (26., 27. in 28. novembra) na sedežih okrajnih volilnih komisij, ki so večinoma na upravnih enotah. V tistih občinah, kjer bo potekal drugi krog županskih volitev, pa bo možno predčasno glasovati na sedežih občinskih volilnih komisij. 


   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti