volitve / prva stran
 



 



 
Na območjih, kjer živita italijanska oziroma madžarska manjšina, in na območjih, kjer živi avtohtono naseljena romska skupnost, sestavljajo občinski svet tudi predstavniki narodne oziroma romske skupnosti. Volijo se na podlagi posebne volilne pravice, ki jo imajo pripadniki narodnih oziroma romskih skupnosti poleg splošne volilne pravice.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
































 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


18.Oct.02' 15:49
OSEM KANDIDATOV ZA ŽUPANA KOPRA

Občinska volilna komisija je soglasno potrdila vseh osem kandidatur za župana in 22 list za člane občinskega sveta Mestne občine Koper.

Predsednik volilne komisije Mihael Svanjak je povedal, da so vse vložene kandidature za župana in člane občinskega sveta skladne z zakonom o lokalnih volitvah, še vedno pa komisija pregleduje kandidature za člane svetov krajevnih skupnosti. Poleg tega je posebna občinska volilna komisija potrdila tudi štiri kandidature pripadnikov italijanske narodne skupnosti za člane občinskega sveta.

Za koprskega župana kandidirajo Isabella Flego (DeSUS), Igor Colja (SDS in NSi), Dino Pucer (ZLSD), Boris Popovič (skupina volivcev), Heidi Bartolič (Naprej Slovenija), Ivan Pinter (SLS), Dorijan Maršič (LDS in ZZP) in Marko Brecelj (skupina volivcev).

Za člane občinskega sveta v Kopru kandidira 22 list kandidatov: Neodvisna lista za Koper, Mladi za Koper, DeSUS, Nova Slovenija - Krščanska ljudska stranka, Stranka mladih Slovenije, Marko Brecelj, Arijana Markučič in Iztok Krkoč, Slovenska nacionalna stranka, Zeleni Slovenije, LDS, ZLSD, SDS, Na soncu - Al sole, SLS, Naprej Slovenija, Zveza za Primorsko, Istrska skupnost Slovenije -Comunita Istriana di Slovenia, Obalna neodvisna lista, Stranka ekoloških gibanj Slovenije, Koper - Capodistria, Kmečka lista slovenske Istre, Istrski demokratski zbor - Dieta democratica Istriana in lista Koper je naš.

Vse liste je občinska volilna komisija potrdila v celoti, le na listi Koper je naš je bila zavrnjena ena kandidatka.


   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti