29. EVROPSKO SREČANJE MLADIH V ZAGREBU

15. januar 2007

V Zagrebu sem se imela enkratno, to lahko doživiš le, če se udeležiš takega novoletnega srečanja. Mladi smo se spoznavali med seboj, se imeli lepo, smejali, peli in molili. Sicer mi je zadnji dan malo pokvarila bolezen, ampak nič zato. To srečanje ti povrne vero v to, da na svetu še obstajajo ljudje, ki so pripravljeni sprejeti popolne tujce v svojo hišo za nekaj dni; da imajo besede kot so »zaupanje, ljubezen, sprejemanje« nek globlji pomen.

Enkratno!

 

Sabina Zidar



V četrtek, 28. decembra 2006, je ob petih zjutraj z vipavskega avtobusnega postajališča odpeljal avtobus, eden izmed mnogih tistega dne, ki je imel ciljno destinacijo: Zagreb. Mladi iz cele Evrope smo se namreč zbrali na evropskem novoletnem srečanju mladih, ki ga organizira skupnost bratov iz Taizeja. več na: "BAŠ JE BILO DOBRO"

 

VIDEO IZBOR: Taizejsko srečanje mladih v Zagrebu

 

Naša skupina iz Velikega Gabra je imela v hali 1 prav posebno nalogo. Bili smo člani delavne skupine, ki je vsak dan pomagala pri delitvi večerje. Že prvi dan nam je vse delovne napotke dal naš ''šef'' Steffan. Tako smo že prvi dan vedeli, kaj bomo počeli vsak večer. Poleg tega, da smo vsak večer pomagali deliti večerjo, smo lahko po večerji odšli v halo 5, kjer smo skupaj z brati iz Teizea in ostalimi molili in peli teizeiske speve. več na: MLADINSKA SKUPINA VELIKI GABER

 

 

Foto: Sinaj

 

Zagreb… Mnogo mladih, veselih, preprostih, odprtih,  polnih življenja,  upanja… Iščoči Boga, smisel, mir. Na molitvah, na srečanjih v župniji, mnogo je bilo priložnosti za duhovno obogatitev in osvežitev. Prava popotnica za prihajajoče novo leto. Prijazni gostitelji, dobra organizacija, lepo mesto in seveda odlična družba (mimogrede, sodelovati v delovni skupini je zakon) – skupaj s(m)o doprinesli k posebnemu, drugačnemu in enkratnemu ''praznovanju'' novega leta. več na: SINAJEVI UTRINKI IZ ZAGREBA

 

 

Foto: Sinaj

 

 

Pa še nekaj vtisov iz Velikega Gabra:

 

GALERIJA

 

Taizeisko srečanje ki se je odvijalo, v Zagrebu, mi je ostalo v lepih spominih. Nisem pričakoval takšnega gostoljubja družine, pri katerih sem stanoval. Najbolj me je presenetilo to, da je naš gostitelj veliko znal o slovenski književnosti in zgodovini slovenstva. Najbolj mi pa je bilo všeč to, da smo novo leto pričakali brez alkohola. Čeprav nisem znal veliko tujega jezika (angleščine) sem se lahko sporazumeval z ostalimi. Tako,če imaš željo letos obiskati to srečanje, naj te ne skrbi to, da ne znaš tujega jezika.
Tomaž Lavrih

 

 

Foto: Mladinska skupina Veliki Gaber

 

V Zagrebu sem se imela odlično. Vsak dan je bil nekaj posebnega. Všeč so mi bile maše, ki so drugačne kot ponavadi. V spominu mi je predvsem ostalo praznovanje novega leta in obisk džamije. Novo leto smo praznovali tako, da so se predstavili narodi. Bilo je zabavno. To je bilo moje prvo praznovanje novega leta drugje. Nisem mislila, da se bom imela tako lepo.
Maja Praznik

 

Foto: Mladinska skupina Veliki Gaber

 

Moji utrinki, oz. spomini na srečanje mladih v Zagrebu so večinoma vsi zelo pozitivni, kajti tam se lahko vsakdo počuti zelo dobro, saj so te ljudje sprejeli kot osebo in te tako tudi obravnavali s človeško toplino, tako sem tudi jaz začutil to dobrosrčnost, ki nas je vse v Zagrebu povezala, da smo tako zelo lepo pričakali novo leto, se ob tem zabavali in tudi obogatili naše osebnosti, na podlagi duševnega razvoja.

Dejan Zidar

<<< nazaj