STIČNA MLADIH

25. september 2007

Letos je bilo v Stični res fantastično. Po dveh ali treh letih dežja nam je bilo vreme zopet naklonjeno, sijalo je sonce in temperature so bile kar poletno vroče.



V Stični je vedno znova najboljše to, da srečaš ljudi, ki jih čez leto redko ali pa sploh ne vidiš. Vzameš si čas in z njimi poklepetaš v živo, kar je nekaj  povsemdrugega kakor preko maila ali messengerja. Druga najboljša stvar v Stični je glasba, kajti redko kje se lahko sliši živo glasbo, ki pa ima tudi svoje sporočilo.

 

 

GALERIJA

 

 

Letos se je Stična bend resnično potrudil in nam pripravil nepozaben zaključni žur ter lepo mašo. Ko sem že pri maši, tudi maša v Stični je vsako leto posebno doživetje, še posebej ker okoli sebe vidiš več tisoč glavo množico mladih, ki je v Stično prišla z enakim namenom kot ti. 

Primož, 23 let (Bevke)

 

 

Foto: Mladinska skupina Bevke

 

 

Mladinska skupina Ribnica o Stični

 

 

Stična, je vedno dogodek, ki me privlači. Tam srečaš prijatelje iz cele Slovenije, s katerimi poklepetaš in se nasmeješ, tam skupaj 7000 mladih, ali več, vzklika Bogu hvalnico in hkrati je lepa priložnost, da tudi poprosiš Boga za uspešno šolsko leto. Na koncu je dober žur, ko s prijatelji pod odrom preprosto noro skačeš in se veseliš ter plešeš. Res dogodek, kateri ti pusti veliko lepih vtisov v srcu in ko malo pogledaš nazaj, se rad spominjaš, kako lepo je bilo v Stični. 
Tomaž Paljk (Društvo mladih Vozel)

 

 

Društvo mladih Vozel o Stični

 

 

Foto: Društvo mladih Vozel

 

 

Znani obrazi ... tople dlani ... sonce v očeh ... široki nasmehi ... majhni ... veliki ... suhi ... debeli ... mladi ali malce starejši ... tako drugačni, a vsi pod okriljem enega Boga in kot eno veliko srce, ki prepeva Njemu v čast.
Da, to je Stična!

Ana, 15 let (Bevke)

 

 

Foto: Društvo mladih Vozel

 


Letos sem se vseslovenskega srečanja mladih v Stični udeležil že tretjič. Najbolj me je prav gotovo presenetilo toplo in sončno vreme. Prejšnji dve leti nas je namreč premočilo do kože. Srečanje v Stični je zame in seveda še za mnoge druge veliko doživetje, Vsako leto znova me preseneča že samo število mladih, ki prihajamo sem. Sam prihajam v Stično predvsem zaradi dobre glasbe in mnogih prijateljev ki sem jih poznal že prej ali pa sem jih spoznal prav tu.      

Jurij, 16 let (Bevke)

 

 

Foto: Društvo mladih Vozel

 

 

V Stično grem rada v prvi vrsti zaradi tega, ker tam na enem mestu srečaš ogromno mladih, ki pojejo, molijo, skačejo, vriskajo istemu Bogu kot ti. Predvsem mi je všeč to, da se veliko poje, saj menim da je pesem, ki jo zapoje množica mladih Bogu v čast ena izmed najlepših molitev. Stična ti res da  polet, da lahko potem letiš dokler ne pristaneš na naslednji Stični.

Anja, 18 let (Bevke)

 

 

Foto: Mladinska skupina Bevke

 

 

<<< nazaj