Mladinska skupina Ribnica o Stični

 

...iz enega izmed dnevnikov tipičnih današnjih deklet...

 

GALERIJA

 


"Levo nogo postaviš pred desno in nato desno postaviš pred levo...stvar niti ni tako zahtevna. To večkrat ponoviš in kmalu se začneš zavedati, da korakaš po že znani poti od avtobusa proti glavnemu dogajalnemu prostoru v Stični, kamor greš pač zato, ker grejo vsi tvoji prijatelji...če ne drugega, je vsaj žur na koncu programa še kar OK. Med hojo se seveda odvija še bolj-ali-manj nepomemben čvek o včerajšnji žurki in novem sosedu v vašem naselju... Nato pa se ti na tvoje veliko presenečenje približa vse prej kot "kr en brezveznež" in še preden bi lahko kakorkoli začela z navezovanjem stikov v smislu nerodnega pogovora o vremenu te ravno ta tipček prav močno in prisrčno OBJAME!! Opa, tale je pa že kar takoj prešel na dejanja!" :)

 

 

Foto: Ribniška mladinska skupina

 

 

Ja, zanimivo, ampak mene (naj opomnim, da je tisto zgoraj sicer zraslo na mojem zelniku, vendar nikakor ne odseva mojih misli glede Stične... nekako je bilo pač treba začeti:)) je na letošnji Stični najbolj "ganil" ravno ta dogodek na samem začetku. Objem popolnega neznanca, ki pa ti nehote nariše nasmeh na obrazu... PODARI OBJEM! Enaka zgodba se odvija na letošnjih majčkah; ovčka in žirafa - če se želita objeti, se morata obe potruditi. Ovčka spleza po lestvi, žirafa pa se skloni. Prisrčno in lepo. Res.


Seveda to še zdaleč ni edina dobra stvar letošnje Stične, ampak raje predajam besedo še komu drugemu... :)

J kot obJem :)

 

 

Foto: Ribniška mladinska skupina

 

 

Čeprav se je Stična 2007 uradno končala s koncem norega žura, pa letošnje geslo, "Kakor sem jaz vas ljubil, tako se tudi vi ljubite med seboj!", še kar odmeva v naših glavah in ga je moč čutiti v naših srcih. Prav zaradi tega smo se odločili, da petkovo mladinsko srečanje obarvamo v barve Ljubezni.


Nismo si mogli kaj, da ne bi začeli s pesmijo, ki si jo je marsikdo potiho ali na glas prepeval še ves teden – Kakor sem jaz ljubil vas ... Tako smo s pesmijo zapluli v neskončno velik ocean Njegove Ljubezni. Vendar pa Jezusovo naročilo, naj ljubimo tako kot On, velikokrat v naših življenjih ni tako enostavno izpolnjevati, kot je preprosto zapeti verze prej omenjene pesmi. Ali se naša ljubezen lahko primerja z Njegovo? Ali se vsaj trudimo, da bi bili čimbolj podobni Njemu?

 

 

Foto: Ribniška mladinska skupina

 


V manjših skupinah smo s pogovorom preko odlomkov iz Svetega pisma in vprašanj razmišljali o veličini Njegove Ljubezni in naši majhnosti. Vendar pa se moramo kljub naši šibkosti vsak dan truditi, da bi živeli po Jezusovem zgledu. Velikokrat nam bo spodletelo, včasih naša volja ne bo dovolj močna, spet drugič bomo obupali že na začetku ... Ne odnehajmo! Z majhnimi pozornostmi, toplim nasmehom, iskrenim pogledom, stiskom roke ... bomo začeli med ljudi prinašati ljubezen, ki se bo nato širila in širila ...


Srečanje smo zaključili z odlomkom iz Svetega pisma (Mt 5, 43–48), kjer nam Jezus naroča, naj ljubimo svoje sovražnike! Si se že kdaj vprašal, kako jaz (ne)izpolnjujem to Jezusovo naročilo?

 

 

Foto: Ribniška mladinska skupina

 

 

Primer dela po skupinah:


- odlomki iz Svetega pisma:
o Lk 23, 32–43
o Lk 7, 36–50
o Jn 8, 1–11


- vprašanja kot pomoč pri pogovoru
o  Kako se v odlomku pokaže Njegova ljubezen?
o Kako bi odreagiral jaz, če bi bil na Njegovem mestu?
o Kakšen je moj odnos do tujcev, drugače mislečih, javnih grešnikov, zapornikov, obsojencev ...?
o Kakšen je moj odnos do "bližnjih", ki so mi naredili krivico, ki so me užalili, ki so me obrekovali za mojim hrbtom ...? Ali le obsojam ali znam tudi odpuščati?
o Kako (ne)izpolnjujem Jezusovo naročilo: "Ljubite svoje sovražnike"?


Helena