Društvo mladih Vozel o Stični

 

Končno je prišla že tako dolgo pričakovana stična 2007 ...


Začelo se je zbiranje v Stični ... Mladi iz cele Slovenije so v množicah hodili proti prizorišču dogajanja ...

 

 

GALERIJA

 

 

Foto: Društvo mladih Vozel

 


Pred samostanom v Stično so nas presenetili  mladi, ki so podarili zastonj objem ... Mislim, da so s tem dejanjem vsem polepšali dan že takrat ... Nato smo se pomikali pod oder, kjer se je vse skupaj odvijalo. Prva je bila na vrsti maša in nato delavnice, ter program, popoldan pa še koncert! Na koncertu je igral že vsem poznani Stična band in publiko pod odrom dokončno znorel. Vendar pa se ni vse odvijalo tako kot vsako leto. Dežja ni in ni hotelo biti, zato so za "dež" poskrbeli kar mladi sami. Nekateri s flaškami vode, drugi kar s škafi. Po koncertu je sledilo še poslavljanje in nato pot domov.
Ines Vodopivec

 

 


 Foto: Društvo mladih Vozel

 

Stična … Tisoče znanih in manj znanih obrazov, ki jih druži petje, prijateljstvo, molitev, razigranost in On, vez, ki povezuje vse skupaj. Kot vsako leto, tudi letos ni manjkala niti ena od naštetih stvari, za piko na i, pa je sijal sonček in tako skupaj z rumenimi majčkami ogrel srce vsakega, ki je prišel pogledat kaj se v Stični dogaja.


Utrinki veselja, molitve in Njegovih dotikov so se nizali skozi uvod, mašo, kosilo, delavnice in doživeli vrhunec na koncu, ko se je pričel žur za vse. Vlakci, nasmejani obrazi levo in desno, nova prijateljstva, povezanost in čut, da smo vsi zbrani z enim namenom, da slavimo Njega, so bili več kot odličen dokaz za to.
 
Tina Bizjak
 


 
 Foto: Društvo mladih Vozel

 

 

Kakor sem  Vas Jaz ljubil, tako se tudi Vi, ljubite med seboj …


Letos je bilo iz Stične slišati refren te pesmi kar od 7000 ljudi. Prihod v Stično so popestrili iskalci objemov, ki so ti zastonj podarili objem. Jaz sem prejela kar tri. Ob prihodu na sam kraj dogajanja smo zmetali nahrbtnike ob najbližje drevo, stekli k odru ter spremljali prve pesmi hitrih polžev in jih poskušali kar se da čimbolj posneti;-). Ko smo se že vsi zbrali je sledila sveta maša, po maši kosilo in nato delavnice, srečanje starih prijateljev, spoznavanje novih … Na koncu, pa je tako kot vsako leto, sledil še žur! Skupaj smo zapeli in zaplesali ob ritmih Stične benda, vendar na Boga nismo pozabili. Nosili smo ga v svojih srcih in ga skupaj slavili dokler se ni dan končal in smo morali počasi oditi z avtobusi proti domu.
 
Lara Bizjak

 

 

Foto: Društvo mladih Vozel