AMS V tvoji bližini

V petek, 25. maja 2007, ja nekaj dni nazaj ;) , smo imeli prvo srečanje za letošnji oratorij, ki bo v naši župniji na Rudniku. V ta namen sva z Urško, skupaj sva že do sedaj vodili mladinski verouk in vsaka svojo birmansko skupino, povabili vse dosedanje animatorje in letošnje birmance, ki jih zanima animatorstvo in oratorij.



Bližala se je ura začetka in animatorska soba se je vse bolj polnila, na koncu smo izkoristili maksimum od prostora ;) . Lep je pogled na toliko mladih zbranih v tak lep namen!


Naše srečanje je bilo namenjeno predvsem spoznavanju animatorstva in kaj je to oratorij za nove člane birmance, se pravi letošnje pomočnike animatorjev na oratoriju.


No, po lepi razlagi animatorstva, ki je bila razložena preko zgodbice z lutkami in pričevanja animatorjev, ki so že bili na oratoriju, sem jim sama še povedala, da je danes (petek) nastala na Rudniku nova skupina, ki bo imela svoje ime - AMS V tvoji bližini.

 

Tako kot bom sedaj tukaj vsem vam, ki tole berete razložila to ime, sem ga tudi mladim na petkov večer, na tistem prvem srečanju.

Prvi del imena je AMS:

A  - Animatorsko
M - Mladinska
S  -  Skupina

 

Drugemu delu našega novega imena V tvoji bližini, pa sledi takšna razlaga.

Želimo biti V tvoji bližini:
-Bog; povezani z Bogom – Očetom
-Animator-Mladinec; povezani med sabo
-Otrok; povezani z vsemi otroki, saj so oni tisti, katerim želimo podariti svoje dragocene  trenutke svojega življenja.

 

Po tej razlagi smo se zunaj še slikali pred cerkvijo, z našim imenom in tako se vam sedaj tudi predstavljamo mladi iz Rudniške župnije, ki prihajamo iz Rudnika, Lavrice in Orl, pa še kje ;) in smo zbrani, da osmislimo svoje življenje in življenja otrok, ki jih srečujemo vsepovsod.

 

V ta namen se bomo srečevali, tako kot do sedaj, pretežno ob petkih ob 19:30, pa še kdaj :) . Do oratorija, ki ga imamo v začetku julija je še nekaj časa, zato gremo veselo na delo, še prej pa bomo sodelovali nekateri izmed nas na Čarnem jezeru na Rakovniku, ki bo 2.junija 2007.

 

V imenu Animatorsko Mladinske Skupine V tvoji bližini vas lepo pozdravljam in vam želim obilo Božjega miru in ljubezni! :)

Meti ;)

 

 

DRUGO SREČANJE AMS V TVOJI BLIŽINI

 

 

FESTIVAL ČARNO JEZERO

 

 

<<< nazaj