Mladinska skupina Ribnica

Mladinska skupina v Ribnici živi že vrsto let. Tekom šolskega leta se srečujemo v legendarni spodnji učilnici ribniškega ''farouža'' ob petkih ob osmih zvečer. Skupino so vedno vodili kaplani, trenutno mag. Matej Pavlič.



VIDEO IZBOR: MLADI IN PASIJON V RIBNICI

 

 

Začnemo teden pred vseslovenskim srečanjem mladih v Stični. To je bolj sestanek za ''odpravo'', kamor nas gre en avtobus.


Vsako leto se nam pridruži nekaj novih duš. Za njih pripravimo obred ''krst jagnjet''.


Na srečanjih se pogovarjamo o raznih temah, npr. smrtna kazen, umor iz usmiljenja, krščanska poroka, post,..  Včasih pa večer naravnamo še malo bolj družabno, s prosto debato, ogledom filma, gledališke predstave. Vsaj enkrat v letu pa nas obišče tudi gost (zaporniški duhovnik, laična misijonarka).


Jeseni 2006 smo ''ustanovili'' tudi študentsko skupino, ki pa ohranja stik z ''matično''. Skupini potekata sicer ločeno, a imamo še vedno skupna srečanja.


Mladinska skupina že dolgo ni več le mladinska skupina. Med seboj se družimo tudi sicer, v prostem in manj prostem času. Poleg tega je to jedro, od koder prihajajo oratorijski in birmanski animatorji. Zadnjih pet let smo z igro in glasbo popestrili božičnice. V letu 2006 smo postavili na noge samostojno dramsko igro ter minulo veliko noč sodelovali v našem največjem projektu do sedaj, Pasijonu 2007. Nekaj mladincev aktivno sodeluje tudi v mladinski glasbeni skupini I.K.S.


Lansko poletje smo se povezali z mladimi iz sosednje župnije Dolenja vas. Tako imamo npr. študentsko skupino izmenično, enkrat ''doma'', enkrat v ''gosteh''.


Vsake toliko časa pokukamo izza župnijskih in državnih meja: Teize 2002, 2003 in 2005 ter Festival mladih v Medjugorju 2006.


Trenutno smo začeli s pripravami za oratorij, nadejamo pa se tudi oratorija +, ki je namenjen odraslim in smo ga lani prvič organizirali.

 

 

"KO MISLIMO, DA JE ŽE VSEGA KONEC, SE PRAVZAPRAV ŠELE ZAČNE"

 

 

MLADI IZ RIBNICE V ŽENEVI

 

 

BOŽIČNICA

 

 

PO RIBNICI ODMEVALO: "KRIŽAJ GA!"


 

<<< nazaj