Mladinska skupina Smejoči Martinovi Sončki

Mladi iz župnije Velenje – Sv. Martin se skupaj z našo katehistinjo Cvetko in kaplanom Jankom zbiramo ob sobotah zvečer na mladinskih srečanjih. Za to predstavitev smo izbrali ime naše skupinice: Smejoči Martinovi Sončki (smejoči = smeh je redni udeleženec naših srečanj; Martinovi = po župnijskem zavetniku sv. Martinu; sončki = želimo izžarevati veselje, toplino …).



VIDEO IZBOR: SMEJOČI MARTINOVI SONČKI

 

 

Letošnje prvo srečanje mladinske skupine smo izvedli v Stični. Imeli smo se lepo in uspešno začeli naše mladinsko veroučno leto. V Stični smo sodelovali pri maši, ki je bila drugačna od običajnih maš. Potekala je na prostem, veliko smo peli in plesali. Po maši smo odšli v delavnice, kjer smo izvedeli veliko novega. Po delavnicah je sledila zaključna zabava, po kateri smo zelo utrujeni, a polni lepih doživetij odšli domov.

 

V začetku oktobra smo se odločili, da bomo namesto druženja po sobotni maši imeli kostanjev piknik. Na dan piknika nas je zjutraj prestrašil dež, ampak popoldne je že sijalo sonce. Tako smo se vsi skupaj odpravili k Valeriji. Tam smo si pripravili ogenj in splekli kostanj. Zapeli smo tudi nekaj pesmi in, ker smo se imeli zelo lepo, smo druženje nadaljevali dolgo v večer z igranjem monopolija.

 

Pred začetkom adventnega časa smo se pri mladinski skupini lotili izdelave adventnih venčkov. Prinesli smo potrebni material in se pridno lotili dela. Večina nas je prvič sama izdelala svoj adventni venček. Kljub temu so bili izdelki prav lepi. Ob koncu srečanja je naš kaplan venčke še blagoslovil.

 

 

Foto: Mladinska skupina Smejoči Martinovi sončki

 

 

Ob koncu adventnega časa, večer pred svetim večerom, smo se oblekli v pastirce in obiskali dom za varstvo starejših občanov, ter nekatere domove naših župnijskih sodelavcev in župljanov. Ob obisku smo zapeli nekaj božičnih pesmi, da smo obiskane spomnili na bližajoči se sveti večer in božič. Upamo, da smo tudi tako komu polepšali bližnjo pripravo na praznike.

 

Novo leto smo začeli z družabnim srečanjem, še bolj pa se nam je vtisnil v spomin obisk pri sestrah klarisah v Nazarjah in ogled njihovih jaslic. Dan smo zaključili s praznovanjem Natašinega rojstnega dne pri njej doma. Seveda praznovanje ne bi bilo pristno, če ne bi zaplesali tudi ob domačih zvokih »frajtonarce« izpod Nežkinih prstov.
Mladinska skupina Smejoči Martinovi sončki

 

 

ROMANJE NA SVETE GORE

 

 

KVIZ MLADIH V MARIBORU IN OBISK PRI URŠULINKAH

 

 

KRIŽEV POT MLADIH

 

 

NA KAVO V PIRAN ...

 

 

<<< nazaj