Križev pot mladih

24. marec 2008

Vodje mladinskih skupin v Šaleški dekaniji so se odločili, da bi se med postnim časom tudi mi mladi nekako pripravili na veliki teden oz. vstajenje Kristusa; zato so se na sestanku DOM-a (Dekanijski odbor za mladino) odločili, da se bomo na to pripravili s križevim potom.



GALERIJA

 

 

Tako je organizacija za potek doletela našo mladinsko skupino (SMS - Sv. Martin). Bilo je že jasno, da bo to pohod od župnijske cerkve Sv. Martina do podružnične cerkve Sv. Brikcija v Šenbricu. Vsaka mladinska skupina je pripravila gradivo za določeno postajo.


Dva dni pred pohodom smo se katehetinja Cvetka, kaplan Janko in Tadej odpeljali do Šenbrica, da smo določili lokacije postaj Križevega pota. 15. marca smo se člani mladinskih skupin po večerni maši dobili v župnijski cerkvi. Zbralo se nas je okoli 30. Križev pot smo začeli s pesmijo. Po tem smo naložili križ na rame in se odpravili proti Šenbricu. Med Križevim potom smo peli, ob vsaki postaji pa se je prebrala kakšna misel ali kaj podobnega. Zadnjo, 14. postajo z zaključkom smo imeli v podružnični cerkvi Sv. Brikcija. Po končanem križevem potu so nas domačini pogostili s toplim čajem. Zatem smo se po isti pot vrnili nazaj domov.     
Tadej Hrastnik

<<< nazaj