Katoliški študentski center SINAJ

 

Maribor je univerzitetno mesto. Mariborska univerza že mnogo desetletij izobražuje študente za različna področja.

 

Čas študentovanja pa ni le čas za učenje, pač pa tudi za pripravljanje na življenje: gre za vprašanje odhajanja iz domačega gnezda ter prevzemanja odgovornosti za svoje življenje. Napotiti se v življenje; postaviti življenje na trdne temelje.



VIDEO IZBOR: KŠC SINAJ

 

 

 

Vsakdo mora svojo prehoditi sam, vendar pa je ne more prehoditi sam. Drug drugemu smo si v oporo; drug ob drugem rastemo v umetnosti odnosov – saj prav odnosi so nekaj bistvenega v življenju.

 

Čas študentovanja je tudi čas poosebljanja vere v Kristusa. Marsikdaj je bilo v domačem okolju marsikaj dano, a vera potrebuje rast, prečiščevanje, poglabljanje. Včasih izzivi pridejo preko študija, včasih preko življenjskih vprašanj, včasih preko kriz, brez katerih ne more biti osebnostne rasti.

 

Katoliški študentski center Sinaj je prostor, ki že desetletje in pol nudi možnost študentkam in študentom, da v času študentovanja naredijo nekaj korakov osebnostne in duhovne rasti.

 

Ko rečemo 'katoliški center' s tem hočemo reči našo specifiko: živeti in rasti v veri v Kristusa. To ne pomeni izključevalnosti – smo odprti za vsakogar, ki pa sprejema našo orientacijo.

 

Področja, ki jih pokrivamo so duhovno področje, druženje, kultura in izobraževanje, odprtost navzven za delovanje – družbena aktivnost.

 

Gre za različne interesne skupine, svete maše, tečaje, predavanja, srečevanje z gosti, delavnice, prostovoljno delo, izleti, skupna molitev in meditacija, družabna srečanja, duhovne vaje, tečaji, študentske počitnice na morju in v hribih, itd.

 

galerija

 

 

DECEMBER NA SINAJU

 

 

DNEVNIK POTEPANJA PO BELGIJI

 

 

DUHOVNE VAJE V TIŠINI ZA ŠTUDENT(K)E

 

 

SINAJ NA POČITNICAH

 

 

DUHOVNE VAJE V TIŠINI

 

 

POČITNICE NA SINAJU

 

 

KŠC SINAJ V ITALIJI

 

 

SINAJ NA POČITNICAH

 

 

<<< nazaj