Ritem duha

20. oktober 2008

Sobotni večer je minil v znamenju sodobne krščanske glasbe. Do zadnje kotička napolnjena športna dvorana »Vrbanska« je v Mariboru namreč gostila že tradicionalni festival RITEM DUHA.



Sedmo leto zapored ga je namreč organiziralo Društvo Salezijanski mladinski center Maribor v sodelovanju z radiem Ognjišče. Tudi tokrat je strokovna žirija, ki so jo letos sestavljali: Irena Vrčkovnik, Eva Černe, Janez Ferlež, Grega Sulejmanovič, Grega Strajnar in Marjan Bunič, izbrala najboljšo popevko sodobne krščanske glasbe. Laskav naslov si je nadela: skupina Tvoj glas, ki je nastopila s skladbo: Hočem.

 

 

Foto: Patricija Belak

 

 

Občinstvo v razprodani dvorani in poslušalci ob radijskih sprejemnikih so lahko oddali svoj glas in tako izbrali svojega favorita. Nagrado občinstva si je prislužila Manca Smolič s pesmijo Naj bom kot luč. Tudi najboljše besedilo je bilo izbrano. Žirija v sestavi: Petra Grum (slovenistka), Janez Ferlež (duhovnik in avtor besedil) ter Marjan Bunič (slovenist in avtor besedil) je odločila, da nagrada pripada Manci Smolič in s tem skladbi Naj bom kot luč, za katero je besedilo spisal Leon Oblak.

 

 

Foto: Patricija Belak

 


Tudi letos je RITEM DUHA potekal pod častnim pokroviteljstvom mariborskega nadškofa in metropolita dr. Franca Krambergerja.

 

 

PREDSTAVITEV NASTOPAJOČIH

 


Ker festival ni le tekmovalno naravnan, pa so v spremljevalnem programu nastopili še Timothy Hall in skupina Trinitas, ki so poskrbeli za odlično vzdušje. 

 

 


Foto: Patricija Belak

 

 

Kot že vrsto leto doslej, je Maribor ponovno doživel nepozaben in odmeven dogodek ob katerem se ni veselila le množica mladih in mladih po srcu, ki so bili zbrani v dvorani, temveč celotna Slovenija. Brez alkohola v nabito polni dvorani s pozitivnim vzdušjem se je končal sedmi festival sodobne krščanske glasbe. Vendar oči in ideje so kot ponavadi zazrte naprej. Organizatorja zagotavljata še boljši, še odmevnejši RITEM DUHA 2009, ki vabi že danes.
a.k.

 

Foto: Patricija Belak

 

 

več na: www.ritemduha.net

 

 

<<< nazaj