DRUŽINA

31. januar 2008

Svet je poln zamer in sovraštva, napačnih kritik in nesprejemanja. Veliko preveč ljudi živi v zmoti, da sveta ni mogoče spremeniti. Ljubezen – iskrena, pristna, vztrajna, … tista dovolj pogumna ga vendar lahko!



Takšna ljubezen se začne v družini. S tem, ko očka mamici prizna, da jo ima res rad oz. da jo ljubi. To izpovedano ljubezen mamica prenese na svojo hčer, ki o njej pripoveduje prijateljici in v skladu le te ravna s svojimi sošolci… Tako se ljubezen, ki ti jo je posredovala družina, ponaša v svet.


Družina je torej hranilnica ljubezni – tiste prave, ki lahko spreminja ljudi… No, vsaj naj bi bila, čeprav je svet včasih preveč prilagodljiv in labilen do odstopanj.

 

 

Foto: Grehor

 


In družina je prostor, kjer si sprejet in te imajo zares radi. Morda se ne zdi vedno tako, a vsako razočaranje in prizadetost, vsako nesoglasje in prepir s svojim kričečim izražanjem v strahu prežene nečistost in naredi prostor ljubezni, če ga le znamo z njo kvantitetno zapolniti.

 

Naj vas ne bo strah priznati svojim najdražjim – svoji družini - da imajo poseben prostor v zaledju vašega življenja.

… ker svet potrebuje veliko poguma … in  ljubezni …

Petra (Škofijska gimnazija A. M. Slomška), ki pravi, da je življenje lepo…

 

 

ALELUJA ZA DRUŽINO

 

 

Foto: Grehor

 

Družina, prostor kjer naj bi vladala varnost, sprejetost in toplina. Ob rojstvu je vsak izmed nas vstopil v svoj družinski krog, ki mu je dodal svoj pečat čutenj in zaznavanj, ki se jih je kot otrok zavedal in občutil. Odraščanje v družinskem okolju nam da vrednote, razrešuje konfliktne situacije ter deli z nami vse uspehe. Ob enem nam družina gradi pot po kateri hodimo, dokler sami ne vstopimo v širni svet in se podamo po svoji poti. Pot, ki nas vodi domov, nam bo vedno odprta, preko nje se bomo lahko vračali.
Robi (Mladinska skupina Ribnica)

<<< nazaj