Kontakt
Na debatiNa terenuNa sceniNa arhivuNa redakciji
OBVEZNI TRENINGI VARNE VOŽNJE

Nove raziskave prometnega stanja v državah članicah evropske unije so dokazale, da je poleg izboljšanja cest in višjega standarda vozil strožja kazenska zakonodaja za prometne prekrške močno izboljšala stanje na slovenskih cestah.

Dovoljena vsebnost alkohola v krvi mladih voznikov je 0.0 promila, pa vendar je prav kategorija voznikov med 18im in 24im letom najbolj izpostavljena prometnim nevarnostim, saj imajo kar štirikrat večjo možnost da so udeleženi v nesreči od ostalih starostnih kategorij. Zato nas v kratkem čaka nova zakonodajna sprememba. Z uvedbami treningov varne vožnje naj bi zmanjšali neizkušenost mladih voznikov, ki bodo po opravljenih preizkusih od 17tega leta dalje vozili v spremstvu staršev ali odrasle osebe starejše od 30 let, s čimer bomo izenačili zakonske člene z Avstrijci, Švedi in Britanci.

Morda je res to pravi način kako lahko zaključimo najbolj črno stran naše prometne statistike ki pravi, da se število smrtnih žrtev med vozniki vseh starosti strmo niža, številka za mlade voznike pa že petnajsto leto ostaja nespremenjena.



© MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti