Kontakt
Na debatiNa terenuNa sceniNa arhivuNa redakciji
WAKEBOARDING

Wakeboarding je gotovo eden mlajših športov na deski. Gre za nekakšno kombinacijo surfanja in bordanja, razvil pa ga je Tony Finn iz San Diega. Šport delimo na dve osnovni smeri: vožnja za čolnom in vožnja na ski liftu, najnovejša disciplina pa je wakeskate, pri kateri se ne uporablja vezi.

Slovenci trenirajo skupaj s Hrvati, večinoma na Krku, kjer so pogoji najboljši. Letos je tam potekalo Državno prvenstvo Hrvaške in Slovenije, kjer sta Robert in Rok zasedla prvo in drugo mesto. Za dobre rezultate je potrebno veliko treninga tudi izven sezone. Robert se tako pozimi večkrat seli na toplo.
Med slovenskimi  wakeboarderji postaja potreba po postavitvi lifta na domačih tleh vedno večja, v pogovoru s fantoma pa smo ugotovili, da bi bil tudi ljubljanski Bayer primerna lokacija.
Fanta čutita potrebo po ustanovitvi kluba, ki bi jim omogočil bolj povezano in organizirano ukvarjanje z wakeboardingom, kljub temu, da je na prvem mestu vselej zabavni del športa.© MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti