Kontakt
Na debatiNa terenuNa sceniNa arhivuNa redakciji
FLOORBALL

Če ste mislili, da športna poročila poročajo o vseh dvoranskih športih ste se motili. Mi  smo prejšnjo soboto obiskali športno dvorano v Železnikih, kjer je potekala tekma za državno prvenstvo v floorballu.

Floorball se deli v dve kategoriji bolj rekreativni mali floorball s tremi igralci in vratarjem in veliki floorball z dvema igralcema več. Igra se enako kot pri hokeju na ledu trikrat po dvajset minut na parketu v velikosti rokometnega igrišča. Cilj je jasen čim večkrat zatresti mrežo nasprotnega moštva in zmagati. Od drugih oblik hokeja pa se tu vsaka nasilnost strogo kaznuje.

Floorbol je nenasilen šport, ki je združil pravila iz drugih športov iz hokeja na ledu, košarke, nogometa, rokometa. Snovalci tega športa so izbrali samo najboljše iz teh športov, kajti grobost ni dovoljenja. Seveda pa ni to nežen šport. Torej je to šport, ki zahteva določeno telesno zmogljivost, vendar pa daleč od tega, da bi bil nasilen, zato je primeren tudi za mlajše igralce, ker poškodb praktično ni.

Floorball zveza Slovenije, ki je bila ustanovljena pred petimi leti s pomočjo floorball navdušencev danes združuje devet klubov, skrbi za moško in žensko državno reprezentanco letos pa so sestavili tudi reprezentanco v kategoriji do 19 let. Naslednjo tekmo si lahko ogledate v nedeljo 20. novembra v Kamniku.



© MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti