Vse oddaje

 

Dobro jutro, otroci

V jutranji rubriki “Dobro jutro, otroci”, ki je na sporedu vsak delovni dan ob 6.45, otroci iz vrtcev in osnovnih šol povejo svoja mnenja o aktualnih temah in s svojo domišljijo presenečajo z odgovori na starejšim že preveč samoumevna vprašanja.

 

Radijski ringaraja

V oddaji “Radijski Ringaraja”, ki je na sporedu vsako soboto med 8.05 in 9. uro, odpiramo vrata slovenskih vrtcev in osnovnih šol, poslušamo ringarime in zgodbaraje ter rešujemo zanke in uganke. Z najmlajšimi odgovarjamo na tisoč zakajev, v sproščenem pogovoru pa izvemo marsikatero njihovo dogodivščino in skrivnost.

 

Hudo!

Vsako soboto med 9.05 in 10. uro se imamo na 1. programu HUDO, saj skupaj z znanimi gosti, mladimi sogovorniki in izbrano glasbo govorimo o kakšni zelo zanimivi temi. Obdelamo tako sproščene kot resne – od šolskih, prostočasnih, ekoloških, športnih tem do težav, s katerimi se mladi soočajo v času odraščanja.

 

Radio HUDO!

1-krat ali 2-krat na mesec v sobotni oddaji HUDO! prepustimo mikrofone mladim novinarjem, ki so delo radijskih voditeljev spoznali na novinarskih delavnicah Programa za mlade. Sami izberejo temo, posnamejo prispevke, izberejo glasbo, napišejo scenarij in odvodijo oddajo – in se imajo seveda HUDO!.

 

Kulturomat

V oddaji Kulturomat ob sobotah ob 10.10 predstavljamo ustvarjalnost mladih na različnih kulturnih področjih. Opozarjamo pa tudi na predstave, razstave, knjige, druge kulturne dogodke in fenomene, ki pritegnejo ali bi morali pritegniti pozornost in razmišljanja mladih.

 

Gori, doli, naokoli

V oddajo Gori doli naokoli ob sobotah ob 10.30 se oglašajo popotniki z vseh koncev sveta, tudi z najbolj skritih kotičkov našega planeta. Njihove pripovedi in zgodbe so povezane z vso pestrostjo pogledov na svet, s popotniškimi dogodivščinami, pa tudi z razlogi, zaradi katerih se odpravijo na pot.

 

Gymnasium

Oddaja Gymnasium je vsako sredo ob 20. uri “obvezna smer za mlade”, saj se v njej pogovarjamo z dijaki, ki navdušujejo z ustvarjalnostjo in sodelujejo v različnih projektih. Damo jim priložnost, da izrazijo svoja mnenja o aktualnih temah in problematikah ter dajo tako odraslim vedeti, kako razmišljajo in doživljajo svet okoli sebe.

 

Lahko noč, otroci

Oddaja “Lahko noč, otroci” že več kot 45 let vsak večer ob 19.45 otroke popelje v domišljijo in zaziblje v spanec. Izbor ljudskih in avtorskih pravljic domače in svetovne literature iz radijskega arhiva obogatimo z izvirnimi slovenskimi pravljicami, ki prihajajo na naše natečaje.