Domov
Predstavitev Evropske unije
Eutrinki
Globus
Evropske novice
Arhiv oddaj

SPORED
NASLEDNJI EUTRINEK

EVROPSKE NOVICE
Poslovneži želijo enoten sistem poslovanja
EU JE VEDNO BOLJ PREPOZNAVEN - 19. FEBRUAR 2007
Direktorji največjih evropskih podjetij menijo, da je Evropska unija pridobila na pomenu.

Vodilni evropski poslovneži si od Bruslja najbolj želijo, da bi ustvaril enake pogoje poslovanja v vseh 27 državah članicah EU-ja.

Drugo mesto najbolj želenih ukrepov je zasedla harmonizacija davčne zakonodaje. Britanski poslovneži so kot najpomembnejšo navedli reformo kmetijske politike, francoski pa oživitev evropske ustave.

Raziskava, izvršena med 1.450 vodilnimi poslovneži v sedmih starih članicah Unije, navaja, da se je vstop v povezavo do zdaj najbolj obrestoval Španiji, Portugalski in Irski, najmanj pa Veliki Britaniji in Nizozemski. V prihodnosti naj bi najvišje gospodarske rasti dosegali Španija in Poljska.

Glede zaposlovanja so najbolj pesimistični v Belgiji, Nemčiji, na Nizozemskem in v Veliki Britaniji, v prihodnost pa precej bolj vedro zrejo v Španiji in Italiji.

Raziskavo, ki je potekala v Belgiji, Nemčiji, Španiji, Franciji, Italiji, na Nizozemskem in v Veliki Britaniji je že šestnajstič izvedel UPS European Business Monitor. Vprašanja so se nanašala na gospodarsko klimo, trende na področju zaposlovanja ter učinkov širitve Unije.

OSEBNE IZKAZNICE DRŽAV
 
No flash installed
S klikom na izbrano državo se vam bo odprla nova stran s podatki o izbrani državi.
ANKETA
Ali je Nemčija s spornimi vojaškimi pogodbami res izkoristila grško zapravljivost in s tem celo zaslužila?
Da.
Ne.
Vseeno mi je.
© MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti