Domov
Predstavitev Evropske unije
Eutrinki
Globus
Evropske novice
Arhiv oddaj

SPORED
NASLEDNJI EUTRINEK

EVROPSKE NOVICE
"Bolj škandalozen od Pahorjevih besed le molk Kosorjeve"
NOVI LIST: ZADRTI SLOVENSKI NACIONALISTI - 17. MAJ 2010
Znašla sta se na okopih.

Bolj škandalozen od od izjave Boruta Pahorja, da sta se z Jadranko Kosor v zameno za umik blokade dogovorila o slovenskem izhodu na odprto morje, je le hrvaški odziv, piše Novi list.

Časnik je kritičen do hrvaške premierke, ker je po tej izjavi slovenskega predsednika vlade molčala in je odziv nanjo prepustila zunanjemu ministrstvu, ki je "v odgovoru povedalo vse, razen, da je namenoma pozabilo, komu je bil odziv namenjen". Novi list ob tem navaja še, da je "zaman upati, da se bo kdor koli v Zagrebu ozrl na razjarjene izbruhe sovraštva in teritoralne zahteve, ki v zadnjih dneh prihajajo iz Slovenije".

Novi list: Zadrti slovenski nacionalisti
"Zadrti slovenski nacionalisti, zaslepljeni z ideologijo 'Blut und Boden', so prečkali mejo ob Sotli in Dragonji. Spet so na okopih," se je posmehnil komentator Novega lista. Po njegovih besedah je hujskanje proti Hrvaški v Sloveniji spet v modi, kot primer za to pa je navedel besede slovenskih razumnikov Franceta Bučarja, Tineta Hribarja in Borisa Pahorja. Spomnimo, da so oni prejšnji teden arbitražni sporazum med drugim označili za akt kolaboracije, Novi list pa je iz njihovih misli cinično razbral, da jih ne zanima ne mednarodno pravo ne arbitražni sporazum, temveč "božja pravica".

Novi list: Slovenija vse od blokade dalje krši listino ZN-a
"Paradoks je, da premier Pahor zdaj poskuša vrniti v steklenico duha, ki ga je spustil prav sam," nadaljuje časnik in dodaja, da gre od začetka slovenske blokade za odprto kršitev listine ZN-a, ki države obvezuje k miroljubnemu urejanju sporov. "Z referendumom se kršitev le nadaljuje, ne glede na to, koliko se v Zagrebu delajo, da tega ne vidijo," je sklenil avtor prispevka.

M. N.

OSEBNE IZKAZNICE DRŽAV
 
No flash installed
S klikom na izbrano državo se vam bo odprla nova stran s podatki o izbrani državi.
ANKETA
Ali je Nemčija s spornimi vojaškimi pogodbami res izkoristila grško zapravljivost in s tem celo zaslužila?
Da.
Ne.
Vseeno mi je.
© MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti