Oratorij v Slivnici pri Mariboru

 

In spet se je začel... ju-hu-hu!!! Oratorij 2008 v Slivnici. V ponedeljek, 7. julija smo se zbrali v Slivnici pred cerkvijo. Prvi dan je bil zelo zanimiv, ker smo se spoznali med seboj.

 

 

Foto: Mladinska skupina Slivnica pri MB

 

 

Geslo letošnjega oratorija se je glasilo ODPRI OČI. Zjutraj nas je pozdravil g. župnik, ki je nadaljeval z molitvijo. Po molitvi so nas animatorji presenetili z zgodbo o sv. Pavlu. Spoznali smo prvi sonček dneva, ki se je glasil: Modrost je boljša od biserov. Sledila je malica in kasneje pet različnih delavnic. Po delavnicah pa je vedno sledila velika igra, kjer smo se kar precej utrudili. Dan se je zaključil s spustom zastave in našo oratorijsko himno. Naslednji dan smo nadaljevali z našimi dogodivščinami. Spet smo gledali igro, ki je bila iz dneva v dan vedno bolj zanimiva. Dan je bil podoben prvemu. Sonček dneva se je glasil: Spreobrni se h Gospodu in zapusti grehe. Po skupni molitvi so sledile kateheze, kjer smo poglabljali našo vero.

 

 

Foto: Mladinska skupina Slivnica pri MB

 

 

Nato pa ponovno delavnice, ki so bile vsak dan različne. Po delavnicah pa je sledila ponovno velika igra, ki je bila zaradi slabega vremena nekoliko prirejena. Ponovno smo se zbrali v sredo, zapeli himno ter opravili kateheze. Nato pa smo se podali na težko pričakovan izlet. Pot nas je ponesla do Ranč, kjer smo bili podobni apostolu Pavlu, ki je oznanjeval in širil krščansko vero. Razdelili smo se v skupine in se ustavili pri dveh hišah, kjer smo širili krščansko vero. Nato smo odšli na Areh in tam smo imeli kosilo. Rajanje na Arehu smo zaključili z raznimi igrami. Sonček dneva je bil: Vi ste sol zemlje. V četrtek se je dopoldan odvijal enako kot prejšnji dnevi, sledila pa je pot preživetja, ki je bila zelooo zanimiva (in vsi smo preživeli:)). Sonček dneva se je v četrtek glasil: Ti si Peter skala in na tej skali bom sezidal svojo cerkev.

 

 

GALERIJA

 

 

V petek, so nas animatorji presenetili z vodnimi igrami. Na koncu smo se vsi premočeni odpravili proti domu; vendar smo se že isti dan zbrali večer. Sledil je pester večerni program. Animatorji so pripravili Pavel šov, v katerem smo se vsi zelo nasmejali. Nato je sledil še film. Ponoči pa kot vedno straženje zastave, kar je bilo letos uspešno. Preostali del noči smo prespali v šotorih. Sobotni dan smo začeli s starši. Dan je bil zelo zanimiv, saj smo staršem pokazali, kaj vse smo se na letošnjem oratoriju naučili. Letošnji Oratorij smo zaključili s sveto mašo in s sončkom dneva: Tvoja beseda je svetilka mojim nogam, luč na moji poti. Na koncu se zahvalimo še g. župniku, ki je vso to omogočil in animatorjem, ki so svoj prosti čas žrtvovali za nas in se z nami zabavali in nam s tem popestrili in obogatili en teden počitniških dni.
Udeleženci novinarske delavnice