Nočno romanje mladih na Kurešček

5. september 2007

Tudi letos smo v noči iz petka 31. avgusta na soboto 1. septembra organizirali že tradicionalno nočno romanje mladih k Mariji, Kraljici miru na Kureščku.



Vsebinsko je romanje obogatila poslanica mladim papeža Benedikta XVI., ki ima naslov: »Kakor sem vas jaz ljubil, tako se tudi vi ljubite med seboj!«

 

 

GALERIJA

 


Več o tem dogodku Matjaž Knez:

"Mladi smo se v Želimljem začeli zbirati ob 19. uri. V uvodnem delu smo na stojnicah spoznavali nekatere programe in projekte, ki potekajo pod okriljem Salezijanskega mladinskega gibanja.

 

 

Foto: SMP

 

 

Po nekaj skupnih pesmih, ko se je ozračje v telovadnici želimeljske gimnazije ogrelo, nas je nagovoril višji predstojnik slovenskih salezijancev, dr. Alojzij Slavko Snoj. Opozoril nas je, da smo ta večer bili povezani z mladimi, ki so se v Loretu začeli zbirati v pričakovanju srečanja s papežem, hkrati pa tudi z vsemi, ki so ta večer bdeli v molitvi na Brezjah. Zaželel nam je, da bi vsak dan, še posebej pa v tem večeru, po Mariji doživljali božjo bližino. Nato smo se, za uspešno šolsko leto, skupaj izročili Mariji z molitvijo »O, Gospa moja«.

 

 

Foto: SMP

 


Sledil je odmor, nato pa smo, v tišini s svečkami in baklami, krenili na pot. Vmesno postajo smo imeli pri cerkvi na Golem, kjer smo zmolili desetko rožnega venca in se okrepčali za nadaljevanje poti.

 

 

Foto: SMP

 

 

Ko smo prispeli na Kurešček, smo imeli romarsko mašo, ki jo je, ob somaševanju prisotnih duhovnikov, vodil tajnik medškofijskega odbora za mladino, Gregor Kunej. V svoji homiliji se je oprl na besede papeževe poslanice, ki "so zelo konkretne, saj govorijo o veliki šoli ljubezni, ki je v evharistiji, v gledanju njega, ki ljubi tako noro, da ljubi vsakogar, brez izjeme." Zaželel nam je, da bi to modrost okusili in živeli. Poudaril je še, da smo poklicani, da rastemo in zorimo ter se pripravljamo za prihodnost, da Jezusovo ljubezen vključujemo v vsakodnevno življenje in v odnose, ki jih živimo, uresničujemo svoje potenciale in razvijamo svoje talente, da bomo postali prave priče ljubezni do bližnjega. Ob koncu smo Gospoda prosili za blagoslov v novem šolskem letu.''

 

 

Foto: SMP

 

<<< nazaj