Odpri oči!

9. junij 2008

Mladi iz Jarš smo res neumorni. Ponovno smo združili naše moči in neizmerno izvirnost ter organizirali dobrodelno prireditev z naslovom "Odpri oči!" za naš že 10 oratorij. Že deseto leto zapored bomo pripravili otrokom nepozabno preživet teden. Ker pa gre za tako lepo obletnico, smo se odločili, da bomo naš oratorij podaljšali na okroglih 10 dni.



GALERIJA

 

 

Čas je takšen, da se tudi za oratorij in otroke, ki ga obiskujejo, potrebuje tudi nekaj »onih zelenih« in zato smo v pomoč poklicali vse, ki so bili pripravljeni prispevati kaj za svoje otroke in našo skupno prihodnost. Seveda pri vsem skupaj še zdaleč ne gre le za cekinčke, pač pa je še pomembneje, da se mladi družimo, zabavamo, kulturno izražamo in ob vsem tem še staršem in ostalim obiskovalcem ponudimo zabaven ter pester večer.

 

 

Foto: Gregor Kelhar

 

 

Zgodaj je treba začeti, če hočeš biti dober; pravi že znan slovenski pregovor, zato smo z prvimi pripravami pričeli že v začetku februarja v Šmarjeti. Sprva smo se odločili za osnovni koncept prireditve, na katerem smo kasneje z bistrimi idejami izdelali zabaven program. V naši skupini premoremo veliko lepih pevskih glasov, zato se nam je zdelo škoda, da tega ne bi pokazali še ostalim. S tem namenom smo ustvarili oratorijski zbor. Imeli smo osem pevskih vaj – vsako soboto in še en vikend v aprilu v Bodovljah pri Škofji Loki. V tem času smo se naučili virtuozno izvesti kar štiri pesmi, od teh dve v angleščini. Z našimi skorajda angelskimi glasovi smo naredili večer še bolj poln in lep.

 

 

Foto: Gregor Kelhar

 

 

Do večera dne, 25.5 se nas je vseh 40 animatorjev, ki smo sodelovali pri prireditvi, mrzlično in nervozno pripravljalo na naš veliki trenutek. Ko pa se je vse skupaj začelo in je nervoza izginila, se je začela prava zabava. Najprej smo polno dvorano Kulturnega doma Groblje, okoli 130 ljudi, ogreli in očarali s petjem, nato pa je sledil program. Vodila sta jo dva nadarjena mladeniča, Andrej in Timi, ki sta bila kriva tudi za večino idejne zasnove. Kot se za pravo oddajo spodobi, smo imeli tudi goste. Kdo drug bi bil bolj primeren in znal več povedati o našem oratoriju kot voditelji: Ana, Barbara in Boštjan. Ob začetku predstave smo predvajali film, ki smo ga posneli na drugem pripravljalnem vikendu in smo ga podnaslovili: Ubogi animatorji, nato pa so lahko ljudje do konca večera z dvigom v naprej pripravljenih kartonastih telefonov darovali poljubno vsoto denarja.

 

 

Foto: Gregor Kelhar

 

 

Med pogovorom so si sledili še raznovrstni zabavni vložki kot so informativna oddaja Oratornik, top šop, predstavitev poklica ministrantov itd. izvedli smo tudi licitacijo, na kateri smo ponujali prekrasen gugalni stol. Tekom celotne prireditve so se prodajale tudi srečke za srečelov. Srečnež, ki ga je izžrebal gospod župnik, je za nagrado dobil vikend paket za novi avtomobil Fiat 500. Ob koncu pa smo poskrbeli še za eno presenečenje in na oder povabili dva odlična mlada slovenska pevca Evo Černe in Roka Kosmača.

 

 

Foto: Gregor Kelhar

 

 

Sprva sta skupaj zapela balado Tošeta Proeskega Volim osmjeh tvoj, nato je Rok sam zapel Verjemi, ob koncu pa smo se še vsi mi pridružili Evi na odru in zapeli pesem O Happy Day. Tako smo zaključili čudovit večer, v katerem smo izjemno uživali tako mi kot tudi obiskovalci.

 

 


Foto: Gregor Kelhar

 

 

Nestrpno že pričakujemo, da se prične druženje nas mladih, otrok in pa njega (Boga), ki je nad nami in brez katerega ne bi naredili, kar smo.
Hvala vsem.

Timi Čižek

 

<<< nazaj